گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است

Taking-compound-interest-from-bank-debtors-is-prohibited-01
توضیحات مختصر:

در این مقاله از سایت آقای وام دلایلی که بخاطر آن‌ها گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است را بیان کردیم. سود مرکب، سود مضاعف است، به عبارتی در محاسبه سود مرکب علاوه بر سودی که به اصل سرمایه تعلق می‌گیرد، سودی هم به خود سود‌ها تعلق می‌گیرد که در محاسبه سودهای بانکی در […]

فهرست مطالب

در این مقاله از سایت آقای وام دلایلی که بخاطر آن‌ها گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است را بیان کردیم. سود مرکب، سود مضاعف است، به عبارتی در محاسبه سود مرکب علاوه بر سودی که به اصل سرمایه تعلق می‌گیرد، سودی هم به خود سود‌ها تعلق می‌گیرد که در محاسبه سودهای بانکی در نظر گرفته می‌شود. در محاسبه سود ساده، اصل سرمایه و سودی که به آن تعلق می‌گیرد، با اهمیت است.

بدهکاران بانکی، در صورت عدم پرداخت اقساط ماهیانه و طی شدن سررسید دو قسط (گذشت 60 روز) مشمول جریمه و پرداخت سود مرکب به بانک می‌شوند. بانک مرکزی، در سال 99 اخذ سود مرکب از بدهکاران بانکی را غیر قانونی اعلام کرد.

در ادامه درباره این مورد که گرفتن سود مرکب از بده‌‌کاران بانکی ممنوع است بیشتر توضیح می‌دهیم. ارائه انواع وام از جمله ارائه وام سند خودرو در شرکت آقای وام انجام می‌شود.

گام اول در آغاز حذف سود مرکب

نمایندگان مجلس و مدیران دولتی سال‌ها در تلاش بودند که تا این مانع را از سیستم بانکداری و تولید کشور بردارند.

شبکه بانکی، در ابتدا بر اساس مصوبات مجلس بصورت مقطعی همراه با زمان بندی، با تسویه بدهی بصورت یکجای بدهکاران بانکی تا سقف مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را، مشمول بخشش جریمه کرد.

گام دوم برای حذف سود مرکب بدهکاران بانکی

در مرحله بعدی نمایندگان مجلس، حذف سودهای مرکب را به رعایت قانون بودجه سال ۱۳۹۷ بردند، موضوعی که با توجه به اختلاف نگاه بانک مرکزی و مجلس نشینان به نتیجه نرسید.

گام نهایی حذف سود مرکب

در گام سوم و در قالب یک طرح دو فوریتی از سوی نمایندگان حذف سودهای مرکب از جرایم بانکی به قانون در سال ۹۹ تبدیل شد، به عبارتی گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است.

این قانون پس ‌از تصویب مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۱ شهریور ۹۸ و تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ ۲۰ آذر ۹۸، در اوایل دی ماه ۹۸، قانون آسان کردن تسویه بدهکاران شبکه بانکی کشور از سوی رئیس جمهور، جهت اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی ابلاغ شد.

علت اینکه گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است

برای توضیح این موضوع که گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است باید بدانید که زمانیکه افراد به‌منظور برپایی کارگاه‌های تولید، اشتغال زایی یا جهت رفع احتیاج‌ها و موانع برای تهیه مواد خام، وام می‌گیرند و به هر دلیلی توان پرداخت به موقع و در زمان سررسید را پیدا نمی‌کنند، بعد از جریمه، مشمول سود مرکب می‌شوند.

  • سود مرکب، بانکداری اسلامی و بی ربا را زیر سوال می‌برد. (۶ درصد سود جریمه که هر سال اضافه حساب می‌شود.)
  • توانایی فرد بدهکار جهت جبران عقب ماندگی و پرداخت بدهی بطور کامل از بین رفته و گاهی با عنوان ابر بدهکار بانکی نیز شناخته می‌شود.
  • در موارد خرد و کلان ضربه بزرگی به تولید و اقتصاد کشور وارد می‌شود.
  • سود ساده و مرکب تا سال دوم خودش را نشان نمی‌دهد، از سال سوم به بعد به رقمی نجومی و غیرقابل کنترل تبدیل می‌شود.

راهکارهای بانک برای تسهیلات عقب مانده تولید

برای توضیح این موضوع که گرفتن سود مرکب از بده‌کاران بانکی ممنوع است باید بدانید که امروزه بانک‌ها بر اساس سیاست بانک مرکزی و با حمایت مجلس برای اقساط عقب مانده چند راهی ارائه می‌کند که به شرح زیر است:

  1. اقساطی کردن سررسیدهای عقب مانده بدون وجه التزام و فریز کردن مبلغ با سود مرابحه
  2. پیش خرید کردن به روش سلف از تولیدکنندها
  3. تسویه نقد با بدهکاران در عرصه تولید

وظیفه بدهکار بانکی با سود مرکب چیست؟

برای اینکه متقاضی وام از مزایای این قانون برخوردار شود، بدهی خود را حداکثر تا زمانی که توسط سامانه بانک مرکزی محاسبه و به او اعلام می‌شود، بطور نقد تسویه کند.

استثناهای قانون حذف سود مرکب

قراردادهای فروش و واگذاری دارایی‌های بانکی یا مؤسسه‌های اعتباری غیربانکی و تسهیلات پرداخت ارزی که شامل منابع داخلی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و سایر منابع می‌شوند، مستثنی از این قانون هستند.

جدید ترین مقالات
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید